Przepis Pyszny Sernik

0
155

Klasyczny sernik składa się tylko z trzech składników: skorupy, nadzienia i odrobiny oszustwa.

Ciasto.

W prawie wszystkich przepisach wskazano, że ciasto powinno być zrobione z mieszanki ciastek cukrowych i roztopionego masła. W rzeczywistości może to być praktyczne, ale bardzo niewygodne, niezbyt smaczne i absolutnie brzydkie. Lepiej jest używać klasycznego ciasta kruchego. To da ci piękny górny kontur ciasta, a on na pewno nie rozpadnie się i nie rozpadnie.

Farsz

Właściwie samo wypełnienie jest twarogiem o konsystencji śmietany. I tu zaczynają się sztuczki. Pierwszą rzeczą, którą należy wiedzieć, jest to, że Filadelfia może zostać zastąpiona dużą ilością. Dla wyrafinowanych smakoszy będzie to „już nie sernik”, ale dla zwykłych śmiertelników niewiele się zmieni. Najczęstszymi opcjami wymiany są Almette Curd i Rama Creme Bonjour, nieco rzadziej President Cream i Viennese Breakfast. Kolejna sztuczka polega na tym, że ser powinien mieć temperaturę pokojową – pozwoli to uniknąć grudek w nadzieniu. Cóż, ostatni akord – zapomnij o mikserach i mikserach. Wszystko należy zrobić ostrożnie za pomocą szpatułki lub trzepaczki. Zapomnij o próbach pobicia wypełnienia do stanu bezy – inaczej ciasto pęcznieje w piecu i prawie na pewno pęknie.

Pieczenie

A więc zdecydowałeś, że wszystko przygotowałeś, położyłeś i przygotowałeś do włożenia do piekarnika. Ale tam go nie było! Piekarniki są trzech typów: nowe z górnym i dolnym ogrzewaniem, nowe z niższym i po prostu stare. W nowych z dwoma rodzajami ogrzewania koniecznie wyłączamy górną część, w przeciwnym razie nie będzie szlachetnego sernika, ale zapiekanka z twarogiem. W nowym z niższym ogrzewaniem nie dotykaj niczego. Ale w starym trzeba męczyć się kąpielą wodną. Twoje zadanie między sernikiem i ogniem, aby umieścić wodę. Wystarczy położyć kolejną blachę i wlać do niej wrzątek. Oprócz pewności, że ciasto się nie spali, jest jeszcze jeden plus – nadzienie w kąpieli wodnej jest bardziej delikatne i lekkie, a nie suche i prasowane.

Zrozum, jak to ująć, teraz, kiedy go usunąć? Gotowość sernika jest po prostu sprawdzona – podczas stukania łyżką w deskę formy, 5-6 cm w środku ciasta powinno drżeć. Może być mniej, ale nie w żaden sposób.

A teraz nasz Graal jest gotowy, drżąc jak powinien, szlachetny kolor, temperatura jest wysoka. Nie trzeba go spieszyć, żeby się wycofał – niech stanie przez pół godziny w piekarniku wyłączonym przy otwartych drzwiach i dopiero potem wyjdzie. W temperaturze pokojowej przez kolejne pół godziny. I dopiero wtedy wysyłamy go do lodówki na 2-3 godziny, aż do pełnej gotowości.

Możesz zostawić go waniliowo-klasycznego, możesz gotować dodatki według własnego gustu. Nie bój się eksperymentować, aby zadowolić swoich bliskich!.

sauna ozonowa do włosów instrukcja obsługi - mieszarka do mięsa - Fuzje i przejęcia firm GLC Kompleksowe usługi dla firm - -