Najszybszy przepis na czekoladowe muffinki

0
121

Czy gotowałeś kiedyś słodkie ciastka w kuchence mikrofalowej? A tu na próżno! Można go gotować nie tylko smacznie, ale także bardzo szybko.

Przygotuj składniki i ubij 5 minut. Gotowanie ciasta czekoladowego w kuchence mikrofalowej zajmie Ci tyle czasu.

Zacznijmy. Do przygotowania potrzebujemy:

  • Cukier – 4 łyżki bez wzgórza
  • Mąka – 4 st.lozhki bez szkiełek
  • Kakao w proszku – 3 łyżki stołowe
  • Mleko – 3 łyżki stołowe
  • Masło – 3 łyżki
  • Jajko – 1 szt.
  • Czekolada – na twoje życzenie
  • Puder w proszku

Dokładnie wymieszaj cukier, kakao i mąkę. Wskazane jest, aby robić to już w naczyniach, w których wysyłasz ciasto, aby przygotować je w kuchence mikrofalowej.

Dodaj jajko do tej masy i dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednorodnej konsystencji.

Rozpuść masło, nadaj mu trochę chłodu.

Kolejno dodawać mleko do ciasta, następnie masło i dokładnie wymieszać.

Voila! To wszystko! Teraz połóż nasze ciastko w kuchence mikrofalowej na 4 minuty przy mocy 900W. Jeśli kuchenka mikrofalowa nie obsługuje takiej mocy, czas gotowania będzie nieco dłuższy.

Kiedy dostaniesz ciastko, musisz je odwrócić, gdy jest jeszcze gorące. Po pozostawieniu do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem i startą czekoladą, jeśli to pożądane.

Możesz więc szybko przygotować się do gości, zaskoczyć swoją dziewczynę i po prostu zafundować sobie ulubione słodkie i świeże wypieki w ciągu kilku minut. Jeśli masz już dzieci, będą niezmiernie zadowolone, że rano otrzymają świeżo upieczoną babeczkę, a ty, jako matka, zawsze będziesz mieć pewność, że twoje dzieci jedzą żywność ekologiczną..

- - - -